Waarnemingen van Vogels in de Kempen

november

woensdag 30 november

Een Taigarietgans (1ex) , bevond zich in een groep Toendrarietganzen (10exx) bij het Beleven . Een Bergeend (1ex) , een Casarca (1ex) , en een Smient (1ex) waren eveneens aanwezig bij het Beleven . Brilduikers waren aanwezig op het Beuven (6exx) . Appelvinken werden gezien in Eindhoven-noord (2exx) . 

dinsdag 29 november

Een Dwerggans van onbekende afkomst verbleef tussen de Canadese ganzen in de omgeving van Nederwetten (1ex) . Brilduikers waren aanwezig op het Beuven (6exx) .  Grote zilverreigers werden gezien bij het Beuven (5exx) , in de omgeving van het Beuven (1ex) , en bij t'Bokt/Eindhoven (1ex) . Slechtvalken waren aanwezig op de ASML toren/Veldhoven (2exx) , bij t'Bokt/Eindhoven (1ex) , en werden gezien bij het Beuven (1ex) . Een Waterpieper werd gezien bij het Beuven (1ex) . Een Grote gele kwikstaart werd gezien bij t'Bokt/Eindhoven (1ex) . Klapeksters waren aanwezig op de Strabrechtse-heide (2exx) .  

maandag 28 november

Kleine zwanen werden gezien in de omgeving van de Pastoorsweijer/Bergeijk (12exx) . Wilde zwanen werden eveneens gezien in de omgeving van de Pastoorsweijer/Bergeijk (16exx) . Grote zilverreigers werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (2exx) . Een Blauwe kiekendief werd gezien op de Patersgronden (1mn) . Slechtvalken waren aanwezig op de ASML toren/Veldhoven (2exx) . Een Witgat(1ex) , en een IJsvogel (1ex) werden gezien bij de Maaij/Bergeijk . Goudvinken werden gezien op de Patersgronden (8exx) .  

zondag 27 november

Kleine zwanen werden gezien op het Beuven (11exx) , en bij Someren-heide (7exx) . Wilde zwanen werden gezien op het Beuven (4exx) , en in de omgeving van de Pastoorsweijer/Bergeijk (9exx - 7ad+2onv.) . Toendrarietganzen vlogen over de Groote-heide/Leende (22exx) , en waren terplaatse in de omgeving van Soerendonk (ca.30exx) , en bij Maarheeze (85exx) . Rietganzen werden gezien op het Beuven (420exx) , en vlogen over de Zinkplas (54exx) . Kolganzen waren kort terplaatse op de Zinkplas (23exx) , en werden gezien in de omgeving van Soerendonk (1ex) , en bij Someren-heide (ca.35exx) . Bergeenden waren aanwezig op de Zinkplas (2exx) . Smienten waren aanwezig op de Zinkplas (7exx) , en op het Soerendonks-Goor (6exx) . Brilduikers waren aanwezig op de Zinkplas (1vr) , en op het Beuven (7exx) . Grote zaagbekken waren aanwezig op het Beuven (2exx) . Grote zilverreigers werden gezien bij het Beuven (13exx - slaapplaats) , bij de Zinkplas (1ex) , bij de Ringselvennen (1ex) , bij het Soerendonks-Goor (1ex) , langs de Jansborg/Leenderstrijp (1ex) , in de omgeving van Duizel (1ex) , op het Kranenveld/Soerendonk (2exx) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (5exx) , en bij de Maaij/Bergeijk (2exx) . Een Blauwe kiekendief vloog over de Patersgronden (1mn) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Pontische meeuwen werden gezien bij de Zinkplas (2ad.) . Een Waterpieper werd eveneens gezien bij de Zinkplas (1ex) . Klapeksters werden gezien op het Kranenveld/Soerendonk (1ex) , en aan de rand van de Hubertusbossen/Heeze (1ex) . Goudvinken werden gezien in het Leenderbos (2exx) , en op de Patersgronden (5exx) .  

zaterdag 26 november

Kleine zwanen waren terplaatse bij Someren-heide (11exx) . Wilde zwanen waren eveneens terplaatse bij Someren-heide (4exx) , later werd deze groep zwanen (kleine+wilde) gezien , invallend op het Beuven . Rietganzen waren kort terplaatse in de Diepenhoek (ca. 600exx) , hieronder bevonden zich min. 4 Taigarietganzen . De hybride Witoog X Kuifeend was nog aanwezig op de ZW-vaart bij Helmond (1mn) . Brilduikers waren aanwezig op het Beuven (3exx) . Een Nonnetje was aanwezig op het Beuven (1vr) . Grote zilverreigers werden gezien bij Valkenswaard (5exx) ,  bij het Groot Meer/Vessem (2exx) , bij het Beuven (6exx) , op de Braakhuizense-heide (1ex) , bij het Blankwater/Someren-eind (6exx) , langs de Grote Beerze/Hapert (1ex) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , bij de Maaij/Bergeijk (3exx) , bij de Kromhurken/Bergeijk(1ex) , en in de omgeving van het Groot Goor/Veldhoven (1ex) . Blauwe kiekendieven werden gezien op de Strabrechtse-heide (1vr)) , bij Maarheeze (1 ringstaart) , en op de slaapplaats op de Cartier-heide (2vr) . Een Smelleken werd gezien op de Strabrechtse-heide (1vr) . Een Slechtvalk was aanwezig op de ASML toren/Veldhoven (1ex) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Pontische meeuwen werden gezien bij Helmond (2exx - 1stewinter+2de winter) . Een IJsvogel werd gezien bij Valkenswaard (1ex) . Waterpiepers werden gezien bij Valkenswaard (3exx) , en bij het Beuven (1ex) . Grote gele kwikstaarten werden gezien bij Someren-eind (1ex) , en bij Helmond (1ex) . Klapeksters waren aanwezig op de Strabrechtse-heide (2exx) , en op de Cartier-heide (1ex) . Goudvinken werden gezien in de omgeving van Vessem (3exx) .    

vrijdag 25 november

Geen waarnemingen ontvangen .

donderdag 24 november

Een hybride Kuifeend X Witoogeend werd voor het 3de achtereenvolgend jaar gezien bij de Kanaalsplitsing/Helmond (1mn) . Grote zilverreigers werden gezien bij Valkenswaard (2exx) , en vlogen over de Patersgronden (1ex) . IJsvogels werden gezien bij Valkenswaard (1ex) , en bij de Kanaalsplitsing/Helmond (1ex) . Klapeksters werden gezien op de Oostelbeersche-heide (1ex) , en op de Patersgronden (1ex) . Barmsijzen werden gezien bij de Patersgronden (7exx) . Appelvinken werden gezien in Eindhoven-noord (5exx) . 

woensdag 23 november

Een Smelleken werd gezien op de Strabrechtse-heide (1vr) . Klapeksters waren aanwezig op de Strabrechtse-heide (2exx) . Putters werden gezien in Meerveldhoven (2exx) . Kleine barmsijzen werden gezien in Gestel/Eindhoven (7exx) .

dinsdag 22 november

 Een Brilduiker was aanwezig op het Beuven (1ex) . Grote zilverreigers werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (2xx) . De HOP van de Strabrechtse-heide werd ook vandaag weer waargenomen (1ex) .

maandag 21 november

Kleine zwanen werden gezien op het Beuven (2exx) . Een Grote zaagbek werd gezien op het Beuven (1ex) . Grote zilverreigers werden gezien bij het Beuven (3exx) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (1ex) , en bij de Maaij/Bergeijk (3exx) . Een Slechtvalk was aanwezig op de ASML toren/Veldhoven (1ex) .Een Witgat (1ex) , en een IJsvogel werden gezien bij de Maaij/Bergeijk . Een Klapekster was present op de Strabrechtse-heide (1ex) . Putters vlogen over Aalst (2exx) . Een Goudvink werd eveneens gezien bij Aalst (1mn) .  

zondag 20 november

Kleine zwanen vlogen over telpost-Strabrecht (2exx) , en werden gezien op het Beuven (16exx) , en later bij Someren-heide (14exx) . Wilde zwanen werden gezien op het Beuven (1ex), en bij Someren-heide (6exx) .Toendrarietganzen werden gezien  op het Soerendonks-Goor (ca.500exx) , en vlogen over het Leenderbos (132exx) . Rietganzen vlogen over telpost-Strabrecht (55exx) , en over het Diessens-broek (ca.100exx) .  Kolganzen vlogen over telpost-Strabrecht (36exx) , en werden gezien op het Soerendonks-Goor (8exx) . Bergeenden waren aanwezig op de Zinkplas (1ex), en bij het Beleven (1ex) . Smienten werden gezien op het Soerendonks-Goor (21exx) , en bij het Diessens-broek (6exx) . Brilduikers waren aanwezig op het Keelven/Someren (3exx) . Grote zilverreigers werden gezien bij het Beuven (3exx) , bij het Soerendonks-Goor (13exx - slaapplaats) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , bij de Maaij/Bergeijk (3exx) , bij de Kromhurken/Bergeijk (1ex) , in de omgeving van het Groot Goor/Veldhoven (1ex) , bij het Diessens-broek (4exx) , op de Landschotse-heide (3exx) , en langs de Run bij Eersel (1ex) . Een late Bruine kiekendief vloog over het Soerendonks-Goor (1ex) . Blauwe kiekendieven werden gezien op de Strabrechtse-heide (1vr) , op de Cartier-heide (1mn+1vr) , en bij het Diessens-broek (1vr) . Ook laat , was de Visarend die gezien werd bij de Reuselse-Moeren (1ex) . Slechtvalken waren aanwezig langs de Witvenseweg/Veldhoven (2exx) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Een IJsvogel werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Waterpiepers werden gezien bij het Diessens-broek (2exx) , en bij het Soerendonks-Goor (1ex) . Grote gele kwikstaarten werden gezien bij het Diessens-broek (2exx) . Noordse kauwen werden gezien in de Diepenhoek (3exx) . Klapeksters werden gezien op de Cartier-heide (1ex) , en bij het Soerendonks-Goor (1ex) . Barmsijzen werden gezien in het Leenderbos (8exx) , en vlogen over de Cartier-heide (4exx) , en over telpost-Strabrecht (4exx) . Een Kruisbek vloog over telpost-Strabrecht (1ex) . Goudvinken werden gezien in het Leenderbos (6exx) .  

    
Slechtvalk - Veldhoven 20-11-2011 ( Wil Smets )

zaterdag 19 november

Kleine zwanen werden gezien  op het Beuven (16exx) . Wilde zwanen werden gezien op het Beuven (6exx) . Toendrarietganzen werden gezien  op het Beuven (49exx) . Kolganzen vlogen over telpost-Loozerheide (4exx) , en waren aanwezig op de Zinkplas (14exx) . Een Bergeend was eveneens aanwezig op de Zinkplas (1mn) . Smienten werden gezien op het Soerendonks-Goor (15exx) . Een Brilduiker (1mn) , Grote zaagbekken (2mn+2vr) en een Nonnetje (1vr) , werden gezien op het Beuven . Grote zilverreigers vlogen over telpost-Loozerheide (2exx) , en werden gezien bij het Beuven (12exx - slaapplaats) , bij het Soerendonks-Goor (4exx) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , bij de Maaij/Bergeijk (2exx) , langs de Kromhurken (2exx) , langs de Keersop bij Westerhoven (1ex) , langs de Run bij het Groot Goor/Veldhoven (1ex) , bij Heers/Veldhoven (2exx) , en bij het Goorven (2exx) . Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide/Zinkplas (1ex) , en in het Dommeldal/Waalre (1ex) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Een Pontische meeuw werd gezien op de Zinkplas (1ste winter ex) . Een IJsvogel werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . De longstaying HOP werd vandaag toch weer gezien op de Strabrechtse-heide (1ex) . Waterpiepers werden gezien bij de Zinkplas (1ex) , en bij het Soerendonks-Goor (1ex) . Klapeksters werden gezien op de Loozerheide (1ex) , bij de Ringselvennen (1ex) , bij het Soerendonks-Goor (1ex) , op de Strabrechtse-heide (1ex) , op landgoed De Utrecht (1ex) , en op de Buulderbergsche-heide/Gastel (1ex) . Barmsijzen vlogen over telpost-Loozerheide (1ex) , en werden gezien bij het Beuven (1ex) . Kruisbekken vlogen over telpost-Loozerheide (1ex) , en over landgoed De Utrecht (2exx) . 

vrijdag 18 november

Toendrarietganzen (225exx) en Kolganzen (62exx) , waren aanwezig bij Valkenswaard . Grote zilverreigers werden gezien bij Valkenswaard (6exx) , en bij het Goorven (1ex) . Een Blauwe kiekendief werd gezien op de Spreeuwelsche-heide/Westelbeers (1vr) . Een Witgat (1ex) , IJsvogels (2exx) , Waterpieper (1ex) , en een Klapekster werden gezien bij Valkenswaard .  Nog een IJsvogel werd gezien in Meerhoven/Eindhoven (1ex) .

donderdag 17 november

Brilduikers werden gezien op de Zinkplas (2vr) . Grote zilverreigers waren aanwezig bij het Beuven (2exx) , en bij het Starven (1ex) . Een Waterpieper was aanwezig bij het Beuven (1ex) .

woensdag 16 november

Toendrarietganzen vlogen over het Beleven (7exx) . Een Bergeend was aanwezig bij het Beleven (1ex) . Een Brilduiker was aanwezig op het Beuven (1vr) . Grote zilverreigers vlogen over het Beleven (2exx) , en werden gezien in de omgeving van Aarle-Rixtel (1ex) . Een Blauwe kiekendief vloog over het Beleven (1mn) . Een Slechtvalk vloog eveneens over het Beleven (1ex) . Een IJsvogel werd gezien bij Blixembos/Eindhoven (1ex) . Een Grote gele kwikstaart vloog over de Kanaaldijk-noord/Eindhoven (1ex) . Een Klapekster was aanwezig op de Cartier-heide (1ex) . Een Putter vloog over het Beleven (1ex) . Kleine barmsijzen werden gezien bij het Beleven (5exx) . Goudvinken werden gezien op de Cartier-heide (6exx) .

dinsdag 15 november

Rietganzen vlogen over het Beleven (117exx - resp. 24-35-en 58exx) . Een Kolgans vloog over het Beleven (1ex) . Een Bergeend was aanwezig bij het Beleven (1ex) . Grote zilverreigers vlogen over het Beleven (11exx =1groep) , en waren aanwezig bij het Kromven/Landschotse-heide (1ex) . Ooievaars vlogen over het Beleven (4exx) . Een Blauwe kiekendief werd jagend gezien bij het Beleven (1mn) . Een Goudplevier was aanwezig bij het Beleven (1ex) . Een Klapekster was aanwezig op de Landschotse-heide (1ex) . Putters vlogen over het Beleven (2exx) . Een Kleine barmsijs vloog eveneens over het Beleven (1ex) .

maandag 14 november

Rietganzen vlogen over telpost-Strabrecht (31exx) . Kolganzen vlogen over telpost-Strabrecht (3exx) . Grote zilverreigers vlogen over telpost-Strabrecht (1ex), en werden gezien bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , bij de Maaij/Bergeijk (3exx) , langs de Kromhurken (1ex) , langs de Weerderdijk (1ex) , en langs de Keersopperdreef (1ex) . Slechtvalken waren aanwezig op de ASML toren/Veldhoven(1ex) , en in het Dommeldal/Waalre (1ex) . Kraanvogels vertrokken vanaf de Strabrechtse-heide (2exx) , en vlogen over het Keelven/Someren (28exx) , en over de omgeving van Gerwen (4exx) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . IJsvogels werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (2exx) . Waterpiepers vlogen over telpost-Strabrecht (3exx) . Klapeksters werden gezien bij het Beuven (1ex) , en bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Putters vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en over Meerveldhoven (6exx) . Een Barmsijs vloog over telpost-Strabrecht (1ex).


Klapekster - Bergeijk 14-11-2011 ( Jos Keppens )

zondag 13 november

Een gemengde groep met Riet en Kolganzen was kort terplaatse en deels overvliegend in de Diepenhoek (ca.600exx) . Een Kleine rietgans was terplaatse in de Diepenhoek (1ex) . Een Bergeend was aanwezig op de Zinkplas (1ex) . Een TOPPER werd gezien op de Plateaux (1ste winter man) . Brilduikers waren aanwezig op de Cote'dOr/Budel-Dorplein (3exx) . Grote zilverreigers vlogen over de Keersop bij Bergeijk (2exx) , en werden gezien langs de Keersop bij Bergeijk (1ex) , langs de Keersop bij Westerhoven (1ex) , in de omgeving van Vessem (1ex) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , bij de Maaij/Bergeijk (3exx) , en bij de Zinkplas (1ex) . Kraanvogels waren terplaatse op de Plateaux (14exx) , en vlogen vanavond over de Witrijt/Bergeijk (ca.75exx) , in onbekende aantallen over : Geldrop . Eindhoven , Mierlo , Helmond-oost , Aarle-Rixtel , Veldhoven , Meerveldhoven en Valkenswaard . Witgatten werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) , in de Diepenhoek (1ex) , en bij Dalem/Hapert (1ex) . Een Pontische meeuw was aanwezig langs de Z.W. vaart bij Someren (1ad.) . IJsvogels werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) , op de Landschotse-heide (1ex) , langs de Keersop bij Westerhoven (1ex) , en langs de Keersop bij Bergeijk (1ex) . Een Waterpieper werd gezien bij de Zinkplas (1ex) . Grote gele kwikstaarten vlogen over Stratum/Eindhoven (2exx) . Een Goudvink werd gezien op de Landschotse-heide (1ex) .

zaterdag 12 november

Kleine zwanen vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , over Sterksel (10exx) , en waren terplaatse bij Someren-heide (9exx) . Wilde zwanen vlogen over telpost-Strabrecht (3exx) , en waren terplaatse bij Someren-heide (2exx) . Toendrarietganzen werden gezien op het Beuven (68exx) .  Kolganzen vlogen over het Beleven (12exx) . Een gemengde groep met Riet en Kolganzen was terplaatse in de Diepenhoek (ca.300exx) . Een Bergeend was aanwezig bij het Beleven (1ex) . Smienten (3exx) , en Pijlstaart (1ex) waren eveneens aanwezig bij het Beleven . Een Brilduiker was aanwezig op het Beuven (1mn) . Grote zilverreigers vlogen over telpost-Strabrecht (3exx) , over Dommelen (2exx) , en werden gezien bij het Beuven (8exx - slaapplaats) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , bij de Maaij/Bergeijk (3exx) , langs de Keersop bij Westerhoven (1ex) , bij Sterksel (1ex) , en bij het Klein Meer/Vessem (2exx) . Een Slechtvalk was aanwezig op de ASML toren/Veldhoven (1ex) . Kraanvogels vlogen over telpost-Strabrecht (232exx - 125+104 vertrekkend+3exx overtrekkend) , over het Beleven (11exx) , en over Geldrop (1ex) . Een Zilverplevier vloog over de Dommelbeemden/Veldhoven (1ex) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . IJsvogels werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) , bij de Klotputten/Eindhoven (1ex) , bij de Philips-visvijvers/Veldhoven (1ex) , in Geldrop (2exx) , en bij de Karpendonkse plas/Eindhoven (1ex) . De volhardende HOP was ook vandaag nog aanwezig op de Strabrechtse-heide (1ex) . Grote gele kwikstaarten waren aanwezig bij de Keersopper-watermolen/Dommelen (1ex) , en bij de Philips-visvijvers/Veldhoven (2exx) . Een Klapekster werd gezien op de Strabrechtse-heide (1ex) . Putters vlogen over telpost-Strabrecht (3exx) , over het Beleven (4exx) , en werden gezien in de Dommelbeemden/Veldhoven (1ex) . Barmsijzen vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en werden gezien bij het Beuven (4exx) , en bij de Philips-visvijvers/Veldhoven (1ex) .    

vrijdag 11 november

Kleine zwanen waren aanwezig op het Beuven (7exx - waaronder 5 juv.) . Wilde zwanen waren eveneens aanwezig op het Beuven (2exx) . Rietganzen vlogen over telpost-Strabrecht (56exx) . Grote zilverreigers vlogen over telpost-Strabrecht (1ex), en waren terplaatse langs de A2 t.h.v.Leenderstrijp (1ex) . Slechtvalken vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en over Gestel/Eindhoven (1ex) . Kraanvogels vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , over Mierlo (40exx) , over de Plateaux (3exx) , en over Hoogeind/Helmond (59exx) . Klapeksters werden gezien bij het Starven (1ex) , bij telpost-Strabrecht (1ex), op de Neterselsche-heide (1ex) , en bij de Wellenseindse-heide/Hooge Mierde (1ex) . Een Putter vloog over telpost-Strabrecht (1ex) . Barmsijzen vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en waren aanwezig in de omgeving van telpost-Strabrecht (4exx) .

donderdag 10 november

Rietganzen vlogen over Veldhoven (21exx) . Kolganzen vlogen over Aalst (39exx) . Slechtvalken waren aanwezig op de ASML toren (2ad.) , en in de omgeving van Nederwetten (1ex) . Putters vlogen over Aalst (8exx) , en waren terplaatse bij Aalst (10exx) .

woensdag 9 november

Kleine zwanen werden gezien op het Beuven (7exx) . Wilde zwanen werden eveneens gezien op het Beuven (2exx) . Rietganzen vlogen over telpost-Loozerheide (32exx) , en over Veldhoven (7exx) . Toendrarietganzen waren aanwezig op het Beuven (2exx) . Kolganzen vlogen over telpost-Loozerheide (14exx) , en waren aanwezig op de Zinkplas (12exx) . Grote zilverreigers waren aanwezig bij het Beuven (2exx) , en bij de Zinkplas (1ex) . Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide/Zinkplas (2exx) . Klapeksters waren aanwezig op de Strabrechtse-heide (4exx) , en op de Loozerheide (1ex) . Kruisbekken werden gezien op de Strabrechtse-heide (2exx) .

dinsdag 8 november

Kleine zwanen vlogen over telpost-Strabrecht (10exx) , en vielen in op het Beuven , waar vandaag ook 17exx gezien werden . Wilde zwanen vlogen over het Beleven (13exx) . Rietganzen vlogen over telpost-Strabrecht (5exx) . Kolganzen vlogen over de Strabrechtse-heide (10exx) , over telpost-Strabrecht (1ex) , en waren terplaatse bij het Beleven (4exx) . Een Bergeend was aanwezig bij het Beleven (1ex) . Een Grote zilverreiger vloog over het Beleven (1ex) , en werden gezien langs de Run bij Eersel (2exx) . Een Blauwe kiekendief werd jagend gezien bij de Weebosch (1vr) . IJsvogels werden gezien langs de Run bij Eersel (1ex) , en langs de Gender bij Eindhoven (1ex) . Een Grote gele kwikstaart was terplaatse bij het Beleven (1ex) . Een Klapekster werd gezien op de Strabrechtse-heide (1ex) . Kleine barmsijzen werden gezien bij het Beleven (2exx) . Een Barmsijs vloog over telpost-Strabrecht (1ex) .

maandag 7 november

Een Bergeend was aanwezig bij het Beleven (1ex) . Grote zilverreigers werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (4exx) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (2exx) , enbij de Kromhurken/Bergeijk (1ex) . Witgatten waren aanwezig bij de Maaij/Bergeijk (2exx) . Een IJsvogel werd eveneens gezien bijdeMaaij/Bergeijk (1ex) .

zondag 6 november

Wilde zwanen werden gezien op het Beuven (2exx) . Rietganzen vlogen over telpost-Strabrecht (10exx) , over telpost-Loozerheide (25exx) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (28exx) , en over Valkenswaard (14exx) . Kolganzen vlogen over telpost-Strabrecht (45exx) , en over telpost-Loozerheide (76exx) . Een Brandgans was aanwezig op de Zinkplas (1ex) . Casarcas vlogen over telpost-Loozerheide (4exx) . Een Smient was aanwezig op de Zinkplas (1vr) . Grote zilverreigers vlogen over telpost-Strabrecht (7exx) , over telpost-Loozerheide (5exx) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (3exx) , over de Gastelsche-heide/Soerendonk (1ex) , en werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (4exx) , bij de Pastoorsweijer/Bergeijk (3exx) , en bij het Soerendonks-Goor (2exx) . Blauwe kiekendieven vlogen over telpost-Loozerheide (1mn+2 vrouwkleed) , en werden gezien op het Kranenveld/Soerendonk (1mn) , op de Patersgronden (1mn) , bij de Weebosch (1vr) , en op de Strabrechtse-heide (1vr) . Een RUIGPOOTBUIZERD werd gezien bij het Beuven (1ex) . Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide/Zinkplas (2exx) , en in de omgeving van het Groot Goor/Veldhoven (2exx) . Kraanvogels vlogen over telpost-Loozerheide (13exx) . Een Witgat werd gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Een IJsvogel werd eveneens gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . De HOP van de Strabrechtse-heide werd ook vandaag weer gezien (1ex) . Helaas niet alledaags meer , was een overvliegende KUIFLEEUWERIK over de weitjes gelegen op de Strabrechtse-heide (1ex) . Waterpiepers waren aanwezig bij de Zinkplas (4exx) . Een Grote gele kwikstaart werd gezien in Geldrop (1ex) . Klapeksters waren aanwezig op de Loozerheide (2exx) , op de Groote-heide/Leende (1ex) , in het Leenderbos (1ex) , en op de Patersgronden (1ex) . Putters vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en over telpost-Loozerheide (3exx) . Barmsijzen vlogen over telpost-Strabrecht (11exx) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (44exx) , en werden gezien op de Gastelsche-heide/Soerendonk (4exx) , en in het Leenderbos (37exx) . Kruisbekken waren aanwezig in het Leenderbos (15exx) , en vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) . Goudvinken werden gezien in het Leenderbos (10exx) .    

zaterdag 5 november

Rietganzen vlogen over telpost-Strabrecht (132exx) , en over telpost-Loozerheide (130exx) . Kolganzen vlogen over telpost-Strabrecht (46exx) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (9exx) , en over telpost-Loozerheide (16exx) . Een Brandgans (1ex) , en een Bergeend (1ex) , waren aanwezig bij het Beleven .Grote zilverreigers waren aanwezig bij het Beuven (9exx - slaapplaats) , bij de Patoorsweijer/Bergeijk (3exx) , bij de Maaij/Bergeijk (4exx) , langs de Weerderdijk/Dommelen (1ex) , bij het Klein Meer/Vessem (1ex) , en vlogen over telpost-Strabrecht (9exx) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (1ex) , en over telpost-Loozerheide (5exx) . Blauwe kiekendieven vlogen over telpost-Strabrecht (3 vrouwkleed) , over telpost-Loozerheide (3 vrouwkleed) , en waren aawezig bij het Marijkeven (1 ringstaart) , en bij de Weebosch (1vr) . De Visarend van Bergeijk , was vandaag aanwezig bij de Pastoorsweijer (1ex) . Smellekens vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en over telpost-Loozerheide (1ex) . Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide/Zinkplas (2exx) , in de omgeving van het Groot Goor/Veldhoven (1ex) , en vlogen over telpost-Strabrecht (2exx) . Kraanvogels vlogen over telpost-Loozerheide (35exx = 12+6+17) , over het Beleven (3exx) , over de Diepenhoek (7exx) , en over Stratum/Eindhoven (45exx) . Goudplevieren vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , en over telpost-Loozerheide (5exx) . Witgatten waren aanwezig bij de Maaij/Bergeijk (3exx) . Een Velduil werd opgestoten op de Groote-heide/Heeze (1ex) . IJsvogels werden gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) , op de Langakkers/Leende (1ex) , en in de Coevering/Geldrop (1ex) . De HOP van de Strabrechtse-heide , bleek vandaag nog steeds aanwezig te zijn (1ex) . Waterpiepers vlogen over telpost-Strabrecht (3exx) . Beflijsters vlogen over telpost-Patersgronden/Groote-heide (3exx) . Klapeksters vlogen over telpost-Loozerheide (1ex) , en waren aanwezig op de Loozerheide (2exx) , op de Langakkers/Leende (1ex) , bij het Starven (1ex) , bij het Marijkeven (1ex) , op de Patersgronden (1ex) , en op de Cartier-heide (1ex) . Putters vlogen over telpost-Strabrecht (2exx) . Een Kleine barmsijs vloog over telpost-Loozerheide (1ex) . Barmsijzen vlogen over telpost-Strabrecht (15exx) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (17exx) , en over telpost-Loozerheide (3exx) . Goudvinken vlogen over telpost-Strabrecht (1ex) , over telpost-Loozerheide (1ex) , over telpost-Patersgronden/Groote-heide (1ex) ,  en werden gezien bij het Beuven (1ex) , en bij Veldhoven (1ex) .   


Hop - Strabrechtse-heide 05-11-2011 ( Roel van den Heuvel )

vrijdag 4 november

Grote zilverreigers waren aanwezig bij het Beuven (10exx) . Een Blauwe kiekendief werd gezien bij het Grafven (1mn) . Kraanvogels vlogen over telpost-Strabrecht (38exx=27+11) , over telpost-Loozerheide (143exx=60+11+12+60) , over Geldrop/Coevering (12exx) , en over het Groot Meer/Vessem (8exx) .  Een IJsvogel werd gezien bij Koningshof/Veldhoven (1ex) . Klapeksters waren aanwezig bij het Grafven (1ex) , en op de Groote-heide/Leende (1ex) .


Klapekster - Groote-heide/Leende 04-11-2011 ( Jos Keppens )

donderdag 3 november

Rietganzen (4exx) , vlogen over telpost-Strabrecht . Grote zilverreigers vlogen over de Langakkers/Leende (11exx) , en waren aanwezig bij het Beuven (4exx) , en bij de Maaij/Bergeijk (3exx) . Blauwe kiekendieven werden gezien op de Strabrechtse-heide (1mn+1onv.) , en vlogen over telpost-Strabrecht (1 onv.) . De Visarend werd vandaag weer gezien bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Kraanvogels vlogen over telpost-Strabrecht (66exx = 4+62) , en waren kort terplaatse op de Strabrechtse-heide (62exx) . IJsvogels waren aanwezig op de Langakkers/Leende (1ex) , en bij de Maaij/Bergeijk (1ex) . Klapeksters waren aanwezig op de Strabrechtse-heide (min.2exx) . Kleine barmsijzen waren terplaatse op de Strabrechtse-heide (4exx) . Barmsijzen vlogen over telpost-Strabrecht (5exx) . Een Goudvink vloog eveneens over telpost-Strabrecht (1ex) .


Kraanvogels - telpost-Strabrecht 03-11-2011 ( Roel van den Heuvel )

woensdag 2 november

Rietganzen (35exx) , vlogen over telpost-Strabrecht . Grote zilverreigers vlogen over telpost-Loozerheide (1ex) , en werden gezien bij het Beuven (11exx) , bij de Pastoorsweijer (3exx) , en de Maaij (4exx) , te Bergeijk . Een Blauwe kiekendief werd gezien op de Strabrechtse-heide (1mn) . Een Visarend was afwisselend terplaatse bij de Maaij en de Pastoorsweijer/Bergeijk (1ex) . Slechtvalken waren terplaatse op de Loozerheide/Zinkplas (2exx) , en in het Dommeldal/Waalre (1ex) . Witgatten waren aanwezig bij de Maaij/Bergeijk (3exx) . Een Grote pieper vloog over telpost-Strabrecht (1ex) . Een Waterpieper vloog eveneens over telpost-Strabrecht (1ex) . Een Grote gele kwikstaart werd gezien bij Eckart/Eindhoven (1ex) . Beflijsters vlogen over telpost-Loozerheide (2exx) . Klapeksters waren aanwezig op de Strabrechtse-heide (2exx) , en op de Loozerheide (2exx) . Barmsijzen (17exx) , en een Goudvink (1ex) , vlogen over telpost-Strabrecht . 


Kieviten - telpost-Loozerheide 02-11-2011 ( Kor Kessels )

dinsdag 1 november

 Rietganzen (4exx) , Een IJSEEND (adult man ruiend naar winterkleed) , Grote zilverreigers (7exx) , en een Klapekster werden gezien op en bij het Beuven  .