Waarnemingen van Vogels in de Kempen
Juli

dinsdag 31 juli

Een Roerdomp werd gezien in de Maaij (1ex). Kwartels werden gehoord op het Kranenveld (2exx). IJsvogels waren aanwezig op het Soerendonks Goor (1ex) en bij het Hageven (B) (2exx). Een Klapekster werd gezien in de Rusthoek (1ex).

maandag 30 juli

Een Kwartel werd gehoord bij het Kranenveld (1ex). Witgatten waren aanwezig bij de zinkplas (2exx). Oeverlopers waren aanwezig bij de zinkplas (2exx).

zondag 29 juli

Vanmorgen is gebleken dat de Roze Pelikaan  geringd is. Een grote blauwe ring met witte insriptie zit aan de rechterpoot. Er wordt uit gegaan van een ontsnapte vogel. Regenwulpen vlogen over tussen Bladel en Netersel (24exx). 

zaterdag 28 juli

Een waarschijnlijk ontsnapte Roze Pelikaan verblijft al enkele dagen op een niet voor publiek toegankelijke locatie (1ex). De rechter vleugel vertoond zware rui. Een Zwarte Ooievaar vloog over telpost Strabrechtse Heide en landde in het Grafven (1ad).  Wespendieven werden gezien op de Strabrechtse Heide (6exx). Slechtvalken waren aanwezig bij de zinkfabriek (2exx). Kwartels waren te horen op het Kranenveld (2exx) en op de Gastelse Heide (4exx). 


Roze Pelikaan;"de Kempen"; 28-7-2007 (Robert Kastelijn)

vrijdag 27 juli

Er zijn geen bijzondere meldingen ontvangen.

donderdag 26 juli

Er zijn geen bijzondere meldingen ontvangen.

woensdag 25 juli

Een Zwarte Ooievaar was aanwezig langs de Raamsloop; Lage Mierde (1onv). Een IJsvogel werd gezien bij het Prehistorisch Dorp; Eindhoven (1ex). Een Grote Gele Kwikstaart werd gezien bij het van Abbe Museum; Eindhoven (1ex).


Zwarte Ooievaar; Lage Mierde 25-7-2007 (Jan Wouters)

dinsdag 24 juli

Een Brilduiker was aanwezig bij zinkfabriek (1onv/vr). Regenwulpen vlogen over Reusel (10exx). 

maandag 23 juli

Een Roerdomp was aanwezig bij de Maaij (1ex). Oeverlopers waren aanwezig op het Soerendonks Goor (3exx). IJsvogels werden gezien bij de Maaij (2exx). 

zondag 22 juli

Visarenden waren aanwezig bij het Soerendonks Goor (2exx). Wespendieven werden waargenomen bij het Soerendonks Goor (3exx). Oeverlopers waren aanwezig bij de zinkplas (4exx) en bij Cte d'Or (3exx). Een Geelpootmeeuw was aanwezig bij het Ringselven (1ad).  Een IJsvogel werd gezien bij de Gijzenrooise Zegge (1ex). Een Rouwkwikstaart werd gezien bij Budel (1ex).


Visarend; Soerendonks Goor; 22-7-2007 (Marijn Heuts)

zaterdag 21 juli

Een Wespendief was aanwezig in de Pan (1ex). Een Bruine Kiekendief was aanwezig bij het Soerendonks Goor (1ex). Een Slechtvalk werd gezien bij de zinkfabriek (1ex). Kwartels werden gehoord bij de ponywei; Soerendonks Goor (2exx), bij het Kranenveld (1ex) en op de Loozerheide (1ex). Witgatten waren aanwezig bij het Soerendonks Goor (3exx). Een IJsvogel was aanwezig bij het Soerendonks Goor (1ex). Een Grote Gele Kwikstaart was aanwezig bij Heerendonk (1ex). 

vrijdag 20 juli

Een Kwartel werd gehoord op het Kranenveld (1ex). Oeverlopers waren aanwezig bij het Soerendonks Goor (5exx). 

donderdag 19 juli

Een Slechtvalk vloog over Klein Terkooyen; Bladel (1ex).Een Witgat was aanwezig in de Rusthoek; Strabrechtse Heide (1ex). IJsvogels werden waargenomen in de Pan (1ex) en bij Mierlo (1ex). Een Grote Gele Kwikstaart werd gezien bij de waterzuivering van Hapert (1ex).  Goudvinken waren aanwezig in de Pan (2exx). 

woensdag 18 juli

Regenwulpen vlogen over Dierdonk; Helmond (7exx). Een Witgat was aanwezig op de Groote Heide; Heeze (1ex). Kruisbekken werden gezien bij de Groote Heide; Heeze (min. 2exx). 

dinsdag 17 juli

Een Wespendief werd waargenomen bij de Moeren; Reusel (1ex). Een IJsvogel werd gezien bij de Gender; Veldhoven (1ex). 

maandag 16 juli

Kwartels werden gehoord bij het Kranenveld (2exx). Bosruiters waren aanwezig bij het Starven (2exx). 

zondag 15 juli

Een Grote Zilverreiger was aanwezig in de Gijzenrooise Zegge (1ex). Wespendieven werden gezien boven de Meelakkers (2exx). Een Kwartel werd gehoord bij het Kranenveld (1ex). Regenwulpen vlogen over het Kranenveld (2exx). Een Geelpootmeeuw was aanwezig bij het Ringselven (1ad).  Spectaculair was een groep van 14 Witwangsterns boven de visvijvers van Reusel. helaas verbleven de vogels maar kort en vertrokken in zuidwestelijke richting. Snorren werden waargenomen bij het Ringselven (5exx). 

zaterdag 14 juli

Grote Zilverreigers waren aanwezig op het Beuven (2exx). Een Woudaap werd waargenomen op een locatie in de Kempen (1ex). Wespendieven werden gezien op de Strabrechtse Heide (3exx) bij de Herbertusbossen (1ex) en bij Heerendonk (2exx). Een Kwartel werd gehoord bij Aarle-Rixtel (1ex). Witgatten vlogen over telpost Strabrechtse Heide (4exx). IJsvogels waren aanwezig op het Beuven (1ex) en Heerendonk (1ex). Een Grote Gele Kwikstaart vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Kruisbekken vlogen over telpost Strabrechtse Heide (13exx). 


Bosuil; Valkenswaard; 14-7-2007 (Roel Verbraak)

vrijdag 13 juli

Kwartels werden waargenomen op de Gastelse Heide (minimaal 5exx).

donderdag 12 juli

Een Wespendief werd gezien bij het Ringselven (1ex). Kwartels werden gehoord bij Kranenveld (2exx). Groenpootruiters waren aanwezig op het Soerendonks Goor (2exx). Een IJsvogel was aanwezig bij het Ringselven (1ex). 

woensdag 11 juli

Slechtvalken waren aanwezig bij de zinkfabriek (2exx). 

dinsdag 10 juli

Er zijn geen bijzondere waarnemingen ontvangen.

maandag 9 juli

Er zijn geen bijzondere waarnemingen ontvangen.

zondag 8 juli

Een vrouw Pijlstaart was kort aanwezig nabij het Starven (1ex). Wespendieven werden gezien bij het Soerendonks Goor (1ex) en bij de Hubertsubossen (4exx). Slechtvalken waren aanwezig bij de zinkfabriek (2exx). Kwartels werden gehoord bij Kranenveld (2exx). Een Witgat vloog over het Waschven (1ex). Oeverlopers waren aanwezig bij Cote d'Or (1ex) en bij de zinkplas (2exx). Een IJsvogel was aanwezig in de buurt van Mierlo (1ex). 


Fuut; Ringselven; 8-7-2007 (Pol Boonen)

zaterdag 7 juli

Een mogelijke Slangenarend is gezien vliegend boven Nuenen (1ex). De waarneming is voorlopig opgenomen in afwachting van een oordeel van het CDNA.  Wespendieven werden gezien in de Collse Zegge (1ex), het terrein van de Groote Beek; Eindhoven (3exx) en bij het Hageven (B) (2exx). Kwartels werden gehoord bij de randweg Budel t.h.v. Kranenbroek (2exx). Witgatten werden waargenomen de Pan (1ex) en bij het Hageven (B) (2exx).  Een IJsvogels werden waargenomen bij het Ringselven (1ex), het terrein van de Groote Beek; Eindhoven (1ex) en het Hageven (B) (1ex). 

vrijdag 6 juli

Wespendieven werden wargenomen boven de Moeren; Reusel (2exx). 

donderdag 5 juli

Een Wespendief werd gezien nabij Weebosch; Bergeijk (1ex). Kwartels werden gehoord bij Witrijt; Bergeijk (2exx).  

woensdag 4 juli

Een Wespendief vloog over de Gastelse Heide (1ex). Kwartels werden gehoord op de Gastelse Heide (3exx). 

dinsdag 3 juli

Een Kwartel werd gehoord bij Witrijt; Bergeijk (1ex). 

maandag 2 juli

Wespendieven werden gezien tussen Lierop en Mierlo (2exx). Een Witgat was aanwezig op het Soerendonks Goor (1ex). 

zondag 1 juli

Een Geoorde Fuut werd gezien bij Cote d'Or (1ex). Een Slechtvalk werd waargenomen bij de zinkfabriek (1ex). Een Oeverloper was aanwezig bij Cote d'Or (1ex).