Waarnemingen van Vogels in de Kempen
Mei

donderdag 31 mei

Geen bijzondere meldingen

woensdag 30 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op het Grafven (3exx). Een Visarend werd waargenomen in de Maaij (1ex). Een Slechtvalk was aanwezig op de Loozerheide (1ex). Een Kwartel werd gehoord op de Loozerheide (1ex). Opvallend genoeg is dit pas de eerste gemelde Kwartel van dit voorjaar in de Kempen. Een Bontbekplevier was aanwezig bij de zinkplas (1ex).

dinsdag 29 mei

Een Bontbekplevier was aanwezig bij de zinkplas (1ex).

maandag 28 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (1ex) en op de Cartierheide (3pr). Een Visarend werd waargenomen in de Maaij (1ex). Slechtvalkrn waren aanwezig op de Loozerheide (1ex). Een Bontbekplevier werd gezien bij de zinkplas (1ex). Oeverlopers waren aanwezig bij de zinkplas (3exx). Een Grote Gele Kwikstaart was aanwezig bij kasteel Heeze (1ex). 

zondag 27 mei

Een Bergeend werd gezien op de zinkplas (1ex). Wespendieven werden waargenomen bij de Plateaux (1ex) en bij Welschap (2exx). Een Oeverloper was aanwezig bij Cote'd'Or (1ex). IJsvogels waren aanwezig in de Maaij (2ex) en bij visvijver de Horsten; Luijkgestel (1ex). Grote Gele Kwikstaarten werden waargenomen bij de Keersop; Westerhoven (1ex), de Volmolen (1ex) en Eindhoven; centrum (1ex). 

zaterdag 26 mei

Zomertalingen waren aanwezig op het Grafven (3m). Groenpootruiters werden gezien op het Grafven (2exx). Een Appelvink vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). 

vrijdag 25 mei

Geoorde Futen werden waargenomen op het Groot malpieven (7pr). Een Wespendief werd gezien op de Malpie (1ex). IJsvogels werden gemeld van de Maaij (>1ex). 

donderdag 24 mei

Woudapen werden gehoord in de Kempen (2exx). Een Zomertaling was aanwezig op het Beuven (1m). Een Wespendief vloog over de Strabrechtse Heide (1ex). Groenpootruiters waren aanwezig op het Grafven (3exx). IJsvogels werden gezien bij de Hanevoet; Eindhoven (1ex) en bij Waalre (1ex).  Kuifleeuweriken werden waargenomen in Meerhoven (3exx). Grote Gele Kwikstaarten werden gezien in het centrum van Geldrop (2exx). 

woensdag 23 mei

IJsvogels werden gezien in Gennep; Eindhoven (2exx) en bij Motel Eindhoven (1ex). 

dinsdag 22 mei

Geen bijzondere meldingen

maandag 21 mei

Geen bijzondere meldingen

zondag 20 mei

Een Geoorde Fuut was aanwezig op de zinkplas (1ex). Een Roerdomp werd gezien op het Soerendonks Goor (1ex). Een Slechtvalk werd gezien bij de zinkfabriek (1ex). Een Bontbekplevier was aanwezig bij Cote d'Or (1ex). Een Tureluur werd gezien bij Cote d'Or (1ex). Een Groenpootruiter was aanwezig  bij de zinkplas (1ex). Oeverlopers waren aanwezig bij de zinkplas (1ex) en op Cote d'Or (1ex). Een Drieteenstrandloper was aanwezig bij de zinkplas (1ex). Zwartkopmeeuwen werden waargenomen bij de zinkplas (2exx).  Witvleugelsterns werden waargenomen op de zinkplas (4exx) en op het Soerendonks Goor (17exx). 


Witvleugelstern; zinkplas/Ringselven; Budel-Dorplein; 20-5-2007 (Roel Verbraak

zaterdag 19 mei

Wespendieven vlogen over telpost Strabrechtse Heide (1ex) en over de Coevering; Geldrop (1ex). Groenpootruiters waren aanwezig op het Grafven (1ex) en bij de Plateaux (1ex). Tureluurs werden gezien op het Marijkeven (1ex) en op het Grafven (1ex). Witvleugelsterns werden waargenomen op het Beuven (2exx). Zwarte Sterns werden gezien op de zinkplas (4exx). IJsvogels waren aanwezig op de zinkplas (1ex) en op de Patersgronden (1ex).  

vrijdag 18 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (3exx). Een Woudaap werd gehoord op een locatie in de Kempen (1m). Een Ooievaar vloog over de Maaij (1ex). Een Zwarte Ooievaar werd overvliegend gezien bij het Ringselven (1ex). Wespendieven vlogen over telpost Strabrechtse Heide (13exx) en over het Greveschutven (1ex). Een Morinelplevier vloog over het Greveschutven (1ex). Groenpootruiters waren aanwezig op het Grafven (2exx). Tureluurs werden gezien op het Marijkeven (2exx) en op het Withollandven (2exx). Witvleugelsterns werden waargenomen op het Beuven (4exx), op Cote d'Or; Budel-Dorplein (7exx) en op het Soerendonks Goor (3exx; mogelijk 4exx). IJsvogels waren aanwezig op het Greveschutven (2exx). 

donderdag 17 mei

Zomertalingen waren aanwezig op het Grafven (2m) en op het Beuven (3m). Een Wespendief vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Zilverplevier werd gezien op telpost Strabrechtse Heide (1ex). Groenpootruiters waren aanwezig op het Grafven (3exx) en op het Starven (2exx). De influx in Nederland van Witvleugelsterns was vandaag ook merkbaar in de Kempen getuige een groep van 20 exemplaren op de zinkplas en 14 (2+12) exemplaren op het Beuven. Witwangsterns waren aanwezig op het Beuven (2exx). IJsvogels werd gezien bij de Heideheuvel; tussen Leende en Sterksel (1ad+uitgevlogen jongen). Een Noordse Kwikstaart vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). 


Witvleugelstern; zinkplas; Budel-Dorplein; 17-5-2007 (Rene Weenink)


Witwangsterns; Beuven; 17-5-2007 (Jan Erik Kikkert)

woensdag 16 mei

Er zijn vandaag geen meldingen ontvangen.

dinsdag 15 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (5exx) en op het Grafven (4exx). Zomertalingen waren aanwezig op het Grafven (2m,1v). Bontbekplevieren werden gezien op het s-Heerenven (1ex) en op de zinkplas (1ex). Tureluurs waren aanwezig op de zinkplas (1ex), op het Marijkeven (7exx) en op het Starven (2exx). Een Zwarte Ruiter was aanwezig op het s-Heerenven (1ex). Groenpootruiters werden gemeld van het Grafven (2exx), het Marijkeven (3exx), het s-Heerenven (2exx) en van het Starven (2exx). Een IJsvogel werd gezien in Gennep; Eindhoven (1ex). 

maandag 14 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (5exx). Ooievaars vlogen over Meerhoven (4exx). Zwarte Wouwen werden waargenomen op telpost Loozerheide (1ex) en bij Achelse kluis (1ex). Wespendieven werden gezien tussen Casteren en Hapert (2exx).  Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide (2exx). Een Bontbekplevier was aanwezig op Cote d'Or (1ex). Bonte Strandlopers werden gezien op Cote d'Or (3exx). Groenpootruiters waren aanwezig op de zinkplas (3exx). Tureluurs waren aanwezig op de zinkplas (2exx). Oeverlopers waren aanwezig op de zinkplas (3exx) en op Cote d'Or (3exx). Een Zwarte Stern was aanwezig op de zinkplas (1ex). Een Nachtzwaluw werd gezien in het Beleven; Reusel (1ex). Dit gebied is een niet gebruikelijke locatie voor de soort.

zondag 13 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (11exx). Brandganzen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (3exx). Een Smient was aanwezig op de zinkplas (1m). Een Zwarte Wouw werd waargenomen op telpost Loozerheide (1ex). Bruine Kiekendieven vlogen over telpost Loozerheide (2exx) en op de Strabrechtse Heide (1ex). Een Blauwe Kiekendief werd waargenomen op telpost Loozerheide (1ex). Wespendieven werden gezien op telpost Loozerheide (1ex) en op de Strabrechtse Heide (1ex). Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide (2exx). Een Kluut was kortstondig aanwezig op de zinkplas (1ex). Een Morinelplevier was ook vandaag nog aanwezig op het Kranenveld (1ex). Bontbekplevieren waren aanwezig op de zinkplas (2exx). Tureluurs werden gezien op de zinkplas (1ex), op telpost Strabrechtse Heide (1ex) en op het Marijkeven (1ex). Groenpootruiters werden waargenomen op telpost Strabrechtse Heide (3exx), op het Marijkeven (2exx), op de zinkplas (1ex) en op het Grafven (3exx). Een Bosruiter was aanwezig op het Marijkeven (1ex). Oeverlopers waren aanwezig op de zinkplas (5exx) en op Cote d'Or (12exx). Kemphanen waren aanwezig op het Marijkeven (2exx). Bonte Strandlopers waren aanwezig op Cote d'Or (2exx). Zwartkopmeeuwen werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (8exx) en op de zinkplas (2exx). 


Zwartkopmeeuw; telpost Strabrechtse Heide; 13-5-2007 (Robert Kastelijn)

Een Visdief was aanwezig op de zinkplas (1ex). Zwarte Sterns waren aanwezig op de zinkplas (3exx). IJsvogels waren aanwezig in de Maaij (3exx). Een Kuifleeuwerik werd waargenomen in Meerhoven (1ex). Een Noordse Kwikstaart vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). De eerste Bosrietzanger van dit seizoen werd waargenomen in de Maaij (1ex). Appelvinken vlogen over telpost Loozerheide (2exx). 

zaterdag 12 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (4exx). Zomertalingen vlogen over telpost Strabrechtse heide (2m,1v). Een Zwarte Wouw werd waargenomen bij het Ringselven (1ex). Bruine Kiekendieven werden gezien op de Strabrechtse Heide (1ex), bij het Ringselven (2exx) en over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Grauwe Kiekendief vloog over het Ringselven (1x). Een visarend vloog over het Ringselven (1ex). De eerste Wespendief van dit seizoen werd gemeld, overvliegend bij het Ringselven (1ex). Slechtvalken waren aanwezig bij de zinkfabriek (2exx). Een Morinelplevier was aanwezig op het Kranenveld(1 1ste zomer man). 


Morinelplevier; Kranenveld, Soerendonk; 12-5-2007 (Jan Erik Kikkert)

Bontbekplevieren waren aanwezig op het s-Heerenven (2exx). Regenwulpen werden gezien bij Sterksel (1ex) en over telpost Strabrechtse Heide (3exx). Kemphanen vlogen oer telpost Strabrechtse Heide (2exx). Kanoeten vlogen over telpost Strabrechtse Heide (9exx). Tureluurs waren aanwezig op het s-Heerenven (3exx), bij Cote d'Or (2exx) en op de zinplas (2exx). Groenpootruiters werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (11exx), bij het s-Heerenven (10exx) en op het Grafven (1ex). Oeverlopers waren aanwezig op de zinkplas (3exx) en bij Cote d'or (3exx). Een Temmincks Strandloper was aanwezig op de zinkplas (1ex). Zwartkopmeeuwen werden waargenomen bij de zinkplas (1ex) en over telpost Strabrechtse Heide (7exx). Zwarte Sterns vlogen over telpost Strabrechtse Heide (8exx). Een Rouwkwikstaart werd gezien bij Nuenen (1ad vr). 

vrijdag 11 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op de zinkplas (5exx). Bijzonder was de melding van een Grote Zaagbek op het kanaal nabij de kruising Oirschotse dijk-Eindhovense dijk (1vr). Een opmerkelijk aantal Kanoeten werd waargenomen bij de zinkplas. Rond 18:40 werden hier  50 exemplaren gezien, waarvan er minimaal 10 invielen. Een Zwarte Stern werd gezien op het Soerendonks Goor (1ex). 

donderdag 10 mei

Geoorde Futen waren aanwezig op het Grafven (4exx). Grote Zilverreigers waren aanwezig in de Maaij (2exx). Zomertalingen waren aanwezig op het Grafven (4m). Een Bruine Kiekendief werd gezien bij het Ringselven (1ex). Slechtvalken waren aanwezig bij de zinkfabriek (2exx). Een Zilverplevier was aanwezig op het Starven (1ex). Groenpootruiters waren aanwezig bij de zinkplas (4exx) en bij het Soerendonks Goor (1ex). Tureluurs werden gezien bij de zinkplas (5exx). Oeverlopers verbleven bij de zinkplas (4exx), bij Cote d'Or (4exx) en op het Soerendonks Goor (1ex).  Tureluurs waren aanwezig op het Starven (3exx). Groenpootruiters waren aanwezig op het Starven (2exx) en het Grafven (2exx). Bosruiters waren aanwezig op het Starven (2exx). Kanoeten werden waargenomen bij Cote d'or; Budel-Dorplein (3exx) en bij de zinkplas (1ex). 


Kanoeten; Cote d'Or, Budel-Dorplein; 10-5-2007 (Roel Verbraak)

Een Bonte Strandloper was aanwezig bij Cote d'Or (1ex). Zwartkopmeeuwen waren aanwezig op het Starven (2exx). Zwarte Sterns waren aanwezig bij de zinkplas (12exx). Grote Gele Kwikstaarten werden gezien bij het Schut nabij de Maaij (2exx). 

woensdag 9 mei

Bijzonder was de melding van twee overvliegende Noordse Stormvogels over het Hageven (B). Een Zomertaling was aanwezig bij het Hageven (B) (1ex). Een Bruine Kiekendief werd gezien bij het Hageven (B) (1ex). Regenwulpen werden waargenomen op de Landschotse Heide (3exx). Een Tureluur was aanwezig aanwezig bij de zinkfabriek (1ex). Een Oeverloper was aanwezig bij de zinkfabriek (1ex). IJsvogels werden waargenomen bij de Patersgronden (1ex) en het Hageven (B) (1ex). Een Grote Gele kwikstaart was aanwezig bij het van Abbemuseum; Eindhoven (1ex). 

dinsdag 8 mei

Een Bruine Kiekendief vloog over de Langakkers; Leende (1ex). Slechtvalken waren aanwezig bij de zinkfabriek (2exx). 

maandag 7 mei

Geen meldingen.

zondag 6 mei

Brandganzen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (3exx). Bergeenden waren aanwezig op het Marijkeven (1ex) en nabij Valkenswaard (2exx) en vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx). Zomertalingen waren aanwezig op het Beuven (2m) en op het Grafven (1m). Een Bruine Kiekendief werd gezien op telpost Strabrechtse Heide (1ex). Zeer spectaculair was mogelijke een overvliegende SCHREEUWAREND over telpost Loozerheide. Het betrof hier waarschijnlijk een tweede kalenderjaar vogel van het lichte type. Voor meer foto's klik hier.  Aan de exacte determinatie wordt nog gewerkt.


Schreeuwarend; Loozerheide ; 6-5-2007 (René Weenink)

Een Slechtvalk vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Roodpootvalk vloog over telpost Loozerheide (1vr). Groenpootruiters vlogen over telpost Strabrechtse Heide (3exx) en waren aanwezig op het Marijkeven (6exx). Een Bosruiter werd gezien op telpost Loozerheide (1ex).  Zwartkopmeeuwen weren gezien op telpost Strabrechtse Heide (2exx). Een Zwarte Stern vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Grote Gele Kwikstaart vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Beflijsters waren aanwezig bij het Grafven (2exx). Een Rietzanger was aanwezig op het Beuven (1ex). 

zaterdag 5 mei

Geoorde Futen waren aanwezig in de Reuselse Moeren (2exx) en op de zinkplas (6exx). Een Grote Zilverreiger was aanwezig op het Beuven (1ex). Een Zwarte Ooievaar vloog over telpost Loozerheide (1ex). Bergeenden werden gezien in de Reuselse Moeren (2exx) en op het Marijkeven (3exx). Zomertalingen waren aanwezig op het Beuven (2exx). Een Zwarte Wouw werd gezien op telpost Loozerheide (1ex). Bruine Kiekendief vlogen over telpost Strabrechtse Heide (1ex) en telpost Loozerheide (1ex). Grauwe Kiekendieven vlogen over telpost Loozerheide (2m). Een Visarend werd gezien op telpost Strabrechtse Heide (1ex). 


Visarend; Strabrechtse Heide ; 5-5-2007 (Robert Kastelijn)

Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide (2exx). Een Regenwulp vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Groenpootruiters werden waargenomen op het Marijkeven (8exx) en over telpost Strabrechtse Heide (2exx). Oeverlopers werden gezien op de zinkplas (2exx). Kemphanen waren aanwezig op het Marijkeven (3exx). Zwartkopmeeuwen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (1ad, 1 2de Z), een exemplaar was aanwezig op de zinkplas (1 1ste Z). Een Dwergmeeuw was kort aanwezig op het Beuven (1onv). Een Roodkeelpieper vloog op uit de Klotputten-Hanevoet; Eindhoeven (1ex). Grote Gele Kwikstaarten waren aanwezig bij kasteel Heeze (1pr) en in de Coevering; Geldrop (1ex). Noordse kwikstaarten vlogen over telpost Loozerheide (2exx). Een Buidelmees vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Snor werd gehoord bij het Ringselven (1ex). Appelvinken vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx) en telpost Loozerheide (2exx).

vrijdag 4 mei

Grote Zilverreigers vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx).  Een Rode Wouw vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Zwarte Wouw werd gezien bij Achterste Brug; Borkel (1ex). Een Bruine Kiekendief werd gezien op telpost Strabrechtse Heide (1ex). Groenpootruiters vlogen over telpost Strabrechtse Heide (24exx). Een Zwarte Ruiter vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Bosruiter werd waargenomen op telpost Strabrechtse Heide (1ex). Zwartkopmeeuwen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2ad). Noordse Kwikstaarten werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (9exx). Grote Gele kwikstaarten waren aanwezig in de Collse Zegge (1ex) en bij Waalre (1ex).  Duinpiepers vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx). Beflijsters waren aanwezig bij het Grafven (1ex) en op de Galgenberg (1ex). Een Appelvink vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). 

donderdag 3 mei

Geoorde Futen werden gezien op de zinkplas (4exx). Grote Zilverreigers werden gezien op het Beuven (3exx). Bergeenden verbleven op de zinkplas (4exx). Een Zwarte Wouw vloog over telpost Loozerheide (1ex). Een Rode Wouw vloog over de Patersgronden (1ex). Een Grauwe Kiekendief werd gezien op telpost Strabrechtse Heide (1m). Bruine Kiekendieven werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (3exx). Roodpootvalken werden waargenomen op telpost Strabrechtse Heide (3vr 2kj). Een Slechtvalk verbleef op de Loozerheide (1ex). Een Morinelplevier werd waargenomen op telpost Loozerheide (1ad vr). De vogel is ca. 1uur tp geweest. 


Morinelplevier, Loozerheide ; 3-5-2007 (Roel Verbraak)

Groenpootruiters werden waargenomen op telpost Strabrechtse Heide (4exx), zinkplas (1ex) en in het Marijkeven (5exx). Bosruiters werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (2exx) en in het Marijkeven (3exx). Oeverlopers waren aanwezig op de zinkplas (3exx). Kemphanen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (7exx). Bokjes vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx). Zwartkopmeeuwen werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (2exx 2z). Dwergmeeuwen werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (5ad). Een Roodkeelpieper werd waargenomen op telpost Strabrechtse Heide (1ex). Noordse Kwikstaarten werden gezien bij de Peeldijk/Budel Dorplein (6exx), telpost Loozerheide (min.7exx) en telpost Strabrechtse Heide (min.8exx). Een Raaf vloog over telpost Loozerheide (1ex).


Paapje, zinkfabriek ; 3-5-2007 (Rob Bouwman)

woensdag 2 mei

Geoorde Futen werden gezien op de zinkplas (2exx). Grote Zilverreigers werden gezien op het Beuven (2exx). Ooievaars waren aanwezig bij de Molenschut; Leende (2exx). Late Kolganzen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (18exx). Een Zomertaling werd waargenomen op de zinkplas (1m). Een Visarend vloog over de zinkplas (1ex). Zwarte Wouwen vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx). Smellekens vlogen over telpost Strabrechtse Heide (3exx). Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide (2exx), bij knooppunt Leenderheide (1ad) en vlogen over telpost Strabrechtse Heide (2exx). Kraanvogels werden waargenomen op telpost Strabrechtse heide (5exx). Groenpootruiters werden waargenomen op telpost Loozerheide (9exx), telpost Strabrechtse Heide (4exx), opvliegend bij het 's-Heerenven (6exx) en bij de zinkfabriek (1ex). Bosruiters werden gezien op telpost Strabrechtse Heide (3exx). Oeverlopers waren aanwezig op de zinkplas (3exx). Kemphanen vlogen op bij het 's-Heerenven (ca.16exx). Een Zwartkopmeeuw vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Een Draaihals werd waargenomen op de Loozerheide (1ex). Noordse Kwikstaarten werden gezien op telpost Loozerheide (6exx) en telpost Strabrechtse Heide (8exx). Engelse Kwikstaarten werden eveneens gezien op telpost Strabrechtse heide (4m). Leuke aantallen Paapjes werden gezien bij de zinkplas (15exx). Beflijsters vlogen over telpost Strabrechtse Heide (3exx). Snorren werden waargenomen bij de Ringselvennen (2exx). Een Spotvogel werd waargenomen langs de Dommelbeemden/Veldhoven (1ex). Een Grauwe Klauwier werd gezien in de Dommelbeemden/Veldhoven (1m). Een Wielewaal vloog over telpost Strabrechtse Heide (1ex). Appelvinken vlogen over telpost Loozerheide (2exx).

dinsdag 1 mei

Geoorde Futen werden gezien op de zinkplas (2exx). Grote Zilverreigers werden gezien op het Grafven (3exx). Een Zomertaling werd waargenomen op de zinkplas (1m). Een Visarend werd gezien op telpost Loozerheide (1ex). Een Zwarte Wouw vloog over telpost Loozerheide (1ex). Een Smelleken vloog over telpost Loozerheide (1m). Slechtvalken waren aanwezig op de Loozerheide (2exx). Een Morinel vloog over de Groote Heide/Heeze (1ex). Regenwulpen vlogen over telpost Loozerheide (2exx), telpost Strabrechtse Heide (1ex) en het Beuven (9exx). Groenpootruiters werden waargenomen op het 's-Heerenven (10exx), telpost Strabrechtse Heide (2exx), Starven (2exx) en bij de zinkfabriek (5exx). Een Zwarte Ruiter werd gezien op telpost Strabrechtse Heide (1ex). Bosruiters werden gezien op het 's-Heerenven (8exx) en bij de zinkplas (1ex). Oeverlopers waren aanwezig op de zinkplas (3exx) en bij Meerhoven (1ex). Kemphanen verbleven op het 's-Heerenven (16exx). Een Zwartkopmeeuw verbleef op de zinkplas (1ex 1z). Dwergmeeuwen werden gezien bij het Beuven (3exx). Draaihalzen werden waargenomen op de Groote Heide/Leende (1ex) en bij Valkenhorst/Leende (1ex). Nachtzwaluwen werden gehoord op de Strabrechtse Heide (3exx). Een IJsvogel werd gezien bij de Vlasroot/Veldhoven (1ex). Noordse Kwikstaarten werden gezien bij Sterksel (4exx). Beflijsters werden waargenomen bij het 's-Heerenven (2exx). Fluiters werden waargenomen op de Strabrechtse Heide (2exx). Een Spotvogel werd gehoord op de Strabrechtse Heide (1ex).


Draaihals, Groote Heide/Leende ; 1-5-2007 (Rob Bouwman)